Wedstrijdverslag

Oefenwedstrijd: DC Pollux 3 - The Rabbits

Avondje Blerick

De seizoensopening dit jaar was een oefenwedstrijd tegen DC Pollux 3, het team van onze ex-teamcaptain Michael. Michael speelde bij Pollux mee terwijl Heidi bij ons meespeelde. Met wat voorkennis had ik Michael aan Hubert gekoppelt, de andere tegenstanders waren allemaal onbekend.

Rick opende het seizoen voor The Rabbits. Tegenstander was Sven. Rick komt met Madhouse en Tops op 2-0 voor, maar dan gaat het minder voor Rick. Wel nog een 101 score, maar Sven komt terug tot 2-2. Rick knokt zich terug en via D5 is het toch 3-2 voor ons.

Battle of the captains dan. Hubert vs. Michael. Beiden beginnen met een 100 score, en Hubert mist een 109 finish, maar er worden ongelooflijk veel dubbels gemist. Michael shot dan maar via D8. Hubert trekt leg 2 naar zich toe via 16-D8. De 3e leg is het 2x 100 voor Hubert, maar shotten lukt niet, en Michael gooit 25 uit via 17-D4. De vierde leg is moeten voor Hubert. Michael schakelt terug, en Hubert gooit 2x 140. 1x D20-T20-D20, en 1x mist hij 180. De dubbel valt ook: 2-2. Weer een vijfde leg. En Michael krijgt de goede versnelling nog steeds niet te pakken, en via Hubert z'n favoriet (20-D10) is het weer 3-2 voor ons.

Silvia mag dan tegen Ruut. Door een overstroming van de tafel missen we de eerste leg zo ongeveer. 0-1 achter. De tafel is dan weer droog en beschrijfbaar, en we kunnen een 140 en een D8 shot noteren voor Silvia: 1-1. De 3e leg komt de eerste 180 van het seizoen op het bord te staan. Deze wordt gevolgd door een 100 score. Via 10-D5 is het dan ook 2-1 voor Silvia. De vierde leg weer een 100 score, maar D16 zorgt voor de tegenstander dat er weer een vijfde leg aan te pas moet komen. Na enkele nipte missers wordt het ook hier 3-2.

Heidi mag dan tegen Henk gooien. Henk komt op 0-2, maar mist heel veel dubbels. Heidi straft dit in leg 3 af via tops. Maar Henk gooit de vierde leg weer uit waardoor we het eerste verlies van de avond moeten verwerken.

Ik mag als vijfde. Ik moet tegen Frank. Goed gooien is wat anders als wat ik deed. Ik kom wel op 2-0, al moet het 1x met de pijltjes van Rick. Frank straft mijn dubbel missen af en komt terug tot 2-1. De 4e leg gaat in een 26-darter naar mij waarmee het 3-1 is.

Ruut moest er 2 spelen voor Pollux 3. Silvia had al van hem gewonnen. Gina ging dat proberen te herhalen. Het begin is er wel met een 94 finish (T18-0-tops). Goed he zoeen voorzeggers. Ruut wil niet nog een 2e keer verliezen en zet een tandje bij. Zo wint hij de volgende 3 legs en verliest Gina met 1-3.

De tussenstand is 4-2 voor The Rabbits, dus 1 dubbel is genoeg voor een gelijkspel.

Rick en Heidi gooien de eerste 501 dubbel. Michael en Henk zijn de tegenstanders. Deze twee blijken toch wel wat beter, en ondanks een 140 in de 2e leg van Rick wordt het 0-2 voor Pollux.

Gina en ik gaan dan aan de slag in de 2e dubbbel 501. De tegenstanders zijn Sven en Frank. Het gaat gelijk op, en gelukkig ben ik over mijn dubbel falen heen. Een beetje ten minste. De dubbels lopen vrij aardig en we winnen met 2-0.

Hubert en Silvia kunnen dan de winst met zekerheid binnenhalen. De eerste leg wordt weggezet op D18, maar Hubert is daar niet zo blij mee. Toch raakt ie 'm in één keer. De tweede leg is voor Sven en Ruut via 10-D5. De derde leg spant erom, maar nadat beide teams enkele kansen hebben gehad is het D4 dat redding brengt voor ons.

Dan toch nog maar een teamleg, we hebben toch al gewonnen. 1001 dubbel in, dubbel uit. En dat ingooien duurde weer eens lang. Het is pas in de derde ronde dat Heidi voor ons ingooit. De inhaalrace strand bij 100+. Het is Michael die eens zin had om de teamleg uit te gooien. Voor Pollux dan wel.

Einduitslag 6 - 4 voor The Rabbits

Leuke avond, wel ff wennen aan dat rookverbod. Iedereen zag dat hij of zij nog kon verbeteren. Voor sommigen was het weer even leren hoe men moest gooien, maar er zijn nog 3 weken voor de competitiestart. 2,5 inmiddels. Over 2 weken een oefenpotje thuis tegen The Royal Pub 1 (2e klasse SLDL), en dan zien we echt hoe we ervoor staan. Vanaf dan ook weer meer statistieken.

Michael en Heidi bedankt voor de gastvrijheid. En de rest van Pollux 3, tot de re-match hier in Tebannet.

© Tim